Volt nemrég egy posztunk a 'fészen, egy tanmese:
Teljes terjedelmében:
Mit kérsz enni, kisfiam?
- Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort – de karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!
- Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.
- Úgy van, anyukám.
És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből, kis ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, celluláz-enzimből, a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból, emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.
- Győri rozsosat?
- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.
- Már kenem is a Delmát, fiam.
- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje, nátrium-laktát, étkezési keményítő, pirofoszfát, antioxidáns és Na-nitrit.
- Akkor te a Zalahús műbeles virslijét kapod fiam.
Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal, indigókarminnal színezett természetes aromával, nátrium-benzoáttal, sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.
- Magától értetődik, Globus mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.
- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenilalanint?
- Vitamor szörpöt? Igeeeen!
- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és E627-est, nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.
- Maggi szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá! S utána?
- Utána pedig búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított főtt sonkával, búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle acetilezett-dikeményítővel, adipáttal.
- Hawaii!
- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz, dr. Oetker módra.
- Az a kedvencünk.
- Este a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?
- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot, dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?
- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lay's újhagymás chipset.
- S mi lesz a vacsora?
- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal, fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús vázdarabkák vannak.
- Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!
- Ne kiabálj, Lajoska. Te mást kapsz ma este. Na nézd, már itt is van egy kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék, liszt, panírlé, szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő, fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval Kot-kot baromfifasírt.
Ezt szegény apád is, hogy imádta... Nyugodjék békében .
- Temesvári Gabriella írása -
naturahaz.hu
A minap pedig kezembe került egy cikk, mely szerint:
Nyíltan beismerte a világszervezet: rákkeltők a felvágottak, a virsli és a párizsik!
A cégeket szolgálni kell, a társadalmat meg hülyíteni!
Tényleg szándékosan mérgezhetnek minket? Elképesztő dolgok derültek ki, és kerültek napvilágra az elmúlt hónapokban.
Az Egészségügyi Világszervezet – WHO – is kimondta, hogy a vörös húsok, egész pontosan a feldolgozott vörös húsok egy jó része tartalmazhat erősen rákkeltő, azaz karcinogén anyagokat.Ezeknek pedig a gyakori fogyasztása ténylegesen rákot okozhat.
A feldolgozott hústermékek (szalámi, szalonna, sonka) a rákkeltő anyagok legelső kategóriájába sorolandók, egy csoportba a dohánnyal és az alkohollal.
Ennél valamivel kevésbé veszélyes a vörös hús a jelentés szerint, azt a második kategóriába sorolták.
Ebben az esetben a hasnyálmirigy- és prosztatarák esélye nagyobb.A jelentés készítői szerint olyan nagy létszámú csoport adatait vizsgálták meg, ami alapján már kevés a hiba, vagy véletlen egybeesés valószínűsége.
A nagy kérdés az, hogy ezt mióta tudhatják, ugyanis többszörösen felmerült a gyanú, hogy a nagy élelmiszeripari cégek ezt régóta tudták.
Már a kétezres évek eleje óta voltak fiók mélyére süllyesztett kutatási eredmények, melyek aggasztó kapcsolatot mutattak a rákos megbetegedések és a húsfeldolgozás között.
Azonban az ipari, különösen a húsipar akkor tájt kapcsolt nagyobb fokozatra.
A különféle vegyszeres, és tartósítószeres eljárásokat, magát a feldolgozást pedig bár kockázatként jelölték meg, úgy tekintettek rá, mint “szükséges rossz”, járulékos “mérgezés.
Maga Papp Lajos, az ország Széchenyi-díjas szívsebésze is elmondta korábban, hogy a világ nagy élelmiszerellátó rendszerei mára mind letértek a helyes útról.
Tömegtermelés zajlik hatalmas gyárakban, szintetikus hozzávalókkal, és a hús már nem is klasszikus értelemben vett hús.
Ezért pedig nem csoda, hogy a ragasztott felvágottak, rákkeltő párizsik és hozzájuk hasonlók tömegével termelik ki a rákot a modern társadalomból.
A háztáji vörös húsok fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot – állítják a szakértők.
Ugyanakkor a feldolgozott húsok valóságos időzített bombák a szervezet számára.
Erről azonban évekig nem fogunk még komolyabban hallani. A cégek, nagyvállalatok kiszolgálása a cél, a társadalmat pedig hülyének kell nézni.
Aztán ha elég gyomrot megtöltöttek ezekkel a mérgekkel, majd széttárják kezeiket, hogy semmit sem tudtak az elmúlt 2-3 évtized eltusolt ügyeiről… Forrás: magyarokvagyunk.com/
... háát .. no comment!
Jó étvágyat mindenkiek!!!
:(
(szerk.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.